Excite

Praktische kledingtips voor koude seizoenen

Mode is niet altijd even praktisch. Soms lijken de trends zich totaal niet te lenen voor het Nederlandse weer. Toch zijn met een aantal praktische kledingtips veel trends ineens wél uitvoerbaar in Nederland en kun je dus toch mee doen met de trends, zonder dat dit automatisch betekent dat je kou moet lijden.

Goede kleuren

Modetrends draaien niet alleen om stoffen, ze draaien ook om kleuren. Als je je kleedt in een modieuze kleur, betekent dat dat je iets meer vrijheid hebt in de stof. Op dit moment is zwart een echte modekleur. Kies daarom gerust een dikke zwarte trui, die je combineert met een leren zwarte broek. Je hebt het dan zeker niet koud, terwijl je wel de trends volgt.

Schoenen

Een lijstje met praktische kledingtips is natuurlijk niet compleet zonder aandacht voor schoenen. Als je een outfit draagt zoals hierboven beschreven, dan wil je vast ook weten wat voor schoenen je daarbij moet dragen. Het leukst zijn enkellaarsjes. Is dat niet koud? Niet als je ze combineert met een lekker bontrandje. Kies natuurlijk wel voor nepbont, dan weet je zeker dat er geen dierenleed aan te pas is gekomen.

Bont

Bont kan trouwens op allerlei manieren gedragen worden; ook nepbonten giletjes zijn op het moment weer helemaal in. Daarmee maak je een gewone coltrui of een shirt met lange mouwen ineens weer een stuk warmer én oogt het een stuk moderner. Nepbont op andere eyecatchers, zoals laarzen of een jas, is ook een absolute aanrader waar je zowel qua trend als qua warmte geen spijt van gaat krijgen.

Laagjes

Een van de oudste én meest effectieve praktische kledingtips voor meer warmte is het gebruik van laagjes. Elk laagje houdt je lichaamswarmte beter bij je, waardoor je het warmer hebt. Kies dus gerust kledingstukken uit met een wat dunnere stof, maar combineer ze met elkaar, zodat je verschillende laagjes krijgt en op die manier lekker warm blijft.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020