Excite

Prada: Italiaanse kwaliteitsmode

Prada is één van de meest invloedrijke modehuizen ter wereld. Alle producten waar het merk opstaat, gaan als warme broodjes over de toonbank. Voor veel mensen is het dragen van Prada een luxe die ze graag willen laten zien aan andere mensen. Doordat het merk een statussymbool is geworden, heeft het veel te lijden onder goedkope vervalsingen.

Geschiedenis van Prada

Prada is in 1913 opgericht door de Italiaan Mario Prada en zijn broer Martino. Het bedrijf startte als een winkel met leerproducten. In 1978 erfde Miuccia Prada het bedrijf en zij zorgde ervoor dat Prada zich behalve op leer, ook op haute couture ging richten. Samen met haar businesspartner Patrizio Bertelli stopte ze met het gebruiken van Engelse producten en zochten ze hun heil in tassen van nieuwe materialen zoals nylon. In de jaren tachtig groeide het succes van de nieuwe tassen. Prada opende verschillende winkels in Europa en later ook in Amerika.

Ontwikkeling van het merk Prada

Met een succesvolle lijn tassen, lanceerde Prada in 1984 en 1985 de eerste serie damesschoenen. Na het huwelijk van Miuccia en Patrizio kwam Prada in 1989 met hun eerste modelijn voor dames. Deze stap wierp direct vruchten af: de kleding van Prada werd een hit. De strakke lijnen, verlaagde tailles, kwaliteitsstoffen en felle kleuren waren enorm populair. De jaren negentig zorgden dan ook voor een grote groei van het merk Prada. Een nieuw statussymbool was geboren.

Prada en Miu Miu

Naast de grote populariteit van de klassieke ontwerpen van Prada, probeerde het merk aansluiting te vinden bij het jongere publiek. In 1993 werd daarom het merk Miu Miu gelanceerd, vernoemd naar de bijnaam van Miuccia. Het is een duidelijke jeugdig merk dat veel op de rode loper is te zien bij jonge sterren.

Het moderne Prada

Sinds de introductie van Miu Miu heeft Prada zich nog verder uitgebreid met een herencollectie, vele nieuwe winkels in Azië, zonnebrillen, parfums en andere cosmetica. In 2010 lanceerde het met in samenwerking met LG een mobiele telefoon. Prada staat tegenwoordig bekend als springplank voor jonge ontwerpers en nieuwe modellen. Hen wordt een kans gegeven om bij dit gevestigde merk aan de slag te gaan. Tevens worden beroemde architecten betrokken in het ontwerpen van de Prada flagship stores.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021