Excite

PPR Group komt met duurzaamheidproject

De PPR Group, het moederbedrijf achter grote designerlabels als Gucci, Balenciaga, Stella McCartney, Puma en Yves Saint Laurent, heeft een duurzaamheidsproject gelanceerd. Dit project zou invloed hebben op alle wereldwijde merken van de groep.

Het project, PPR Home, heeft een jaarlijks budget van ongeveer tien miljoen euro en is niet alleen een programma dat zich richt op het terugplanten van bomen om zo de impact op de natuur wat te verkleinen. Het project is een stuk uitgebreider en bestaat onder meer uit een Creative Sustainability Lab, dat in samenwerking met Cradle to Cradle is opgezet.

Het is de bedoeling dat het plan de volledige voetafdruk van de groep evalueert, beperkt en mogelijk zelfs helemaal compenseert. Dit is nogal een uitdaging, want de voetafdruk van de PPR Group wordt geschat op zo’n 98.729 ton CO2.

Ook is het de bedoeling dat het project ervoor zorgt dat er nieuwe standaarden worden opgesteld in duurzaamheidsrapportages in de verschillende sectoren waarin de groep actief is, namelijk luxeartikelen, sport, lifestyle en retail.

PPR Group wil met haar nieuwe project een echte duurzame trendsetter worden en volgens de CEO van het bedrijf, Francois-Henri Pinault, maakt het echt deel uit van de strategische visie van het bedrijf.

Afbeelding: Flickr account Tani Spectre

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020