Excite

Populaire en beroemde voetbalshirts

Wanneer een voetbalclub speelt, zie je vaak veel supporters in het shirt van hun favoriete club lopen. Ook in stadions zie je veel mensen op de tribune met een voetbalshirt om hun club te steunen. Voetbalclubs kunnen goed verdienen aan supporters met clubliefde. T-shirts zijn vaak prijzig en je kunt er dan je eigen naam en nummer op laten drukken, maar het is ook mogelijk om voor een voetbalshirt te kiezen met de naam van je favoriete voetballer. Als het tenue van de club verandert, duurt het vaak niet lang voor je zelf ook een nieuw voetbalshirt kunt kopen.

Sommige voetbalshirtszijn beroemd. Zo is het shirt dat Johan Cruijff in 1974 op het WK droeg zelfs in het buitenland erg populair. En het geblokte oranje shirt waarin Nederland in 1988 Europees kampioen werd, wordt door veel Nederlanders nog altijd gekoesterd. Het is dan ook geen wonder dat je bij wedstrijden van ‘Oranje’ veel supporters nog dit voetbalshirt ziet dragen.

Het t-shirt waar het Nederlands elftal op het WK 2010 in speelde, was anders dan dat van andere jaren. Het shirt van Nike was dit jaar gemaakt van oude PET-flessen. Voor één shirt zijn acht gerecyclede polyester flessen gebruikt. Shirts van dit materiaal zijn net zo comfortabel als gewone voetbalshirts en zelfs nog wat lichter Naast Nederland speelden er nog acht andere landen op het WK in deze milieuvriendelijke voetbalshirts, waaronder Brazilië, Portugal en de Verenigde Staten.

Afbeelding: Flickr, Emanuele

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020