Excite

Plus size modellenbureau geopend

Modellenbureaus voor de grote maat bestaan al, maar echt high fashion-modellen zijn daar vaak niet te vinden. In New York is nu een plus size modellenbureau geopend, dat de term plus size overigens liever niet gebruikt. Het bureau accepteert alle maten en zet hun modellen vervolgens niet weg in een hokje ‘plus size’ dan wel ‘size zero.’

Lichaamstypen in modewereld

Het nieuwe modellenbureau heet Jag en is opgericht door Gary Dakin en Jaclyn Sarka van het wereldberoemde Ford Models. Het duo hoopt met hun onconventionele aanpak meer variatie in lichaamstypen te krijgen in de modewereld. Dakin: “Het doel is om vrouwen met allerlei soorten maten terug te zien. Voor op de voorkant van tijdschriften, in advertenties enzovoort.”

Maat modellen

“De gemiddelde maat van onze modellen is 42 / 44, maar er zijn ook meiden met maat 38 en met maat 46 en als iemand zich meldt met maat 36 of 34 dan nemen we ze ook onder onze hoede,” gaat Dakin verder. “We gaan ons niet conformeren aan een limiet, want de industrie zou helemaal geen limiet moeten stellen aan wie dan ook.”

Jennie Runk

Jag zal binnenkort openen met zo’n dertig verschillende modellen. Hun eerste levende legende is al binnen: het model Jennie Runk, dat voor H&M een collectie badmode liet zien. Als antwoord op de vele positieve reacties die Runk ontving naar aanleiding van haar werk, schreef ze op haar Facebook-pagina: “Mensen gaan er vanuit dat een grote maat staat voor dik, wat weer staat voor lelijk. Dit is echt absurd, want veel vrouwen die als plus size worden beschouwd, zijn eigenlijk gewoon gemiddelde Amerikanen.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021