Excite

Hoe draag je een plooibroek?

Een plooibroek roept vaak ouderwetse associaties op, maar dit model pantalon is tegenwoordig hartstikke trendy. Met een chique bandplooibroek ben je hartstikke modebewust. Natuurlijk hebben we het dan wel over de nieuwe, geüpgradede modellen van deze broek. Hoe je dit nieuwste mode-item het beste kunt dragen lees je in dit artikel.

Wat is een plooibroek?

De naam plooibroek verraadt al hoe dit type pantalon eruit ziet. Met plooien! In de band zitten de plooien verwerkt waardoor de stof rond de heupen soepel valt. Hier komt de naam 'bandplooibroek' vandaan. Vaak zijn de broekspijpen taps toelopend, waardoor de broeken ook wel 'wortelbroeken' worden genoemd. Met plooibroek wordt over het algemeen geen klassieke pantalon bedoeld met een gesteven vouw in het voor- en achterpand.

Klassiek met de plooibroek

Door het model van de plooibroek zijn er veel variaties mogelijk als het aankomt op stofkeuze. Voor een klassieke en sophisticated uitstraling ga je voor fijn linnen of zijdemixen. Zorg wel dat de stof zwaar genoeg is om aan je lichaam te hangen. Je wil niet nog meer plooien dan er al in de band zitten. Je kunt kiezen voor een hoog model plooibroek, waarbij de taille wordt benadrukt. Ga dan voor een strak, egaal t-shirtje en maak je look af met hoge hakken. Hou je meer van een lage taille? Combineer je plooibroek dan met een semi-transparante blouse met of zonder mouw. Als je er van houdt om je taille te benadrukken, draag dan een net colbertje bij je bandplooibroek. Zorg wel dat je niet te veel stofjes in je bandplooi propt, om te voorkomen dat je outfit uit verhouding raakt.

Casual met plooibroek

Een meer casual look met de plooibroek kan natuurlijk ook. Kies dan niet voor hoge hakken, maar ga bijvoorbeeld voor mooie leren slippers of sandalen. Kies een mooi colbertje of een t-shirt met een hippe print. Een vlotte tas, een mooie ketting of een leuk hoedje maken je casual look helemaal af.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020