Excite

Plateausneakers: een blijvertje

Droeg jij in de jaren '80 en '90 ook plateausneakers? Of zou je ze graag willen dragen, maar denk je dat het niet meer kan? Dan hebben we goed nieuws: de plateausneaker is helemaal terug. Met nieuwe modellen en een modern jasje kun je je weer prima vertonen in deze sneakers. Pluspunt: ze zitten heerlijk.

Hoe draag je plateausneakers?

Plateausneakers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. De traditionele sneakers zijn echt gewone sneakers, zonder hakverhoging, met een dik plateau eronder. Dat plateau is gemiddeld zo'n twee tot drie centimeter hoog, maar kan ook hoger zijn. Het leuke van deze sneakers is dat je ze op heel veel manieren kunt dragen. Onder een lange broek, maar ook onder een korte broek of een rokje. Het leukst staan ze zonder sokken, maar ze combineren ook goed met bewerkte sokken.

Verschillende kleuren

Als je eenmaal overstag bent gegaan en zelf hebt ervaren hoe lekker de plateausneakers lopen, dan zul je ongetwijfeld een aantal paar in de kast willen hebben. Kies dan voor verschillende kleuren, zodat je bij elke outfit de juiste schoen kunt pakken. Weet je niet goed wat leuke kleuren zijn? Zorg dan in ieder geval voor een zwarte set en een uitvoering met bijvoorbeeld bloemetjes. Eventueel kun je er nog een wat meer neutrale tint bijnemen. Kies niet alleen maar opvallende exemplaren, want dan kan het snel lijken alsof je altijd hetzelfde aan hebt. En dat is toch iets dat je als fashionista liever niet hebt! Is je kledingbudget niet toereikend voor meerdere exemplaren? Varieer dan met kleuren veters. Iets meer werk, maar ook heel effectief.

Sneakers zijn voor iedereen

Plateausneakers kunnen overigens niet alleen door vrouwen gedragen worden; ze staan ook mannen goed. Zeker in combinatie met een short of met skinny jeans. Je look moet uiteraard wel een beetje nonchalant zijn, dan komen de schoenen het beste tot hun recht. En voor de heren geldt: zorg dat je een zwart én een grijs paar hebt!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020