Excite

Trendy in de zon met een pilotenbril

De pilotenbril doet het al een tijdje goed in de zonnebrillenmode. Steeds meer mannen en vrouwen hebben een voorkeur voor dit model en zonnebrilbedrijven springen hier gretig op in door de productie van de zonnebrillen omhoog te schroeven. Dit is ook niet zo gek, want de pilotenbril staat zowel goed bij een mannen- als een vrouwengezicht.

Piloten en hun brillen

Pilotenbrillen werden voor het eerst ontworpen in de jaren '60 specifiek voor de luchtvaartindustrie. Het gemak van het lichte model zorgt ervoor dat je de bril snel op en af kan zetten tijdens het vliegen. Daarnaast zijn de glazen lichtgebogen waardoor je tijdens het dragen geen last zult krijgen van onverwacht of irriterend lichtinval. Toen Tom Cruise met de film 'Topgun' een pilotenbril droeg, werden de brillen pas echt populair.

Pilotenbril in de mode

Ray-Ban was het eerste bedrijf dat de pilotenbril als fashion item op de markt bracht. Tegenwoordig produceren ook andere bedrijven zoals DKNY, YSL en Dolce and Gabbana het populaire model zonnebril. Voor de vrouwen bieden DKNY en Vogue een zeer gevarieerd aantal modellen. Mannen kunnen hun slag slaan bij YSL en Dolce and Gabbana.

Een blijvertje onder de zonnebrillen

Wat de pilotenbril in eerste instantie zo populair maakte, zal ook de reden zijn waarom dit model een blijvertje is in de modewereld. De karakteristieke traanvormige glazen, een ultralicht montuur en bolvormige glazen die de drager tegen onverwacht lichtval beschermen, maken de bril zo praktisch. Verder is de pilotenbril voor bijna iedere gezichtsvorm geschikt. Zowel bij mannen als vrouwen creëert het een stoer imago, zoals het een ware piloot betaamt.

Modebewust

Nu de pilotenbril zijn herintrede weer heeft gemaakt, is het zaak om snel jouw eigen bril aan te schaffen. Omdat het model voor iedere gezichtsvorm geschikt is, hoef je niet bang te zijn dat er geen pilotenbril voor jou te vinden is. De bril is in allerlei kleuren en vormen verkrijgbaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020