Excite

Wat is pilates en welke kleding heb je er voor nodig?

Wat is Pilates?

Pilates is een fitnessformule uitgewerkt aan het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates. Hier komt dus ook de naam van de sport vandaan. Joseph noemde zijn methode zelf echter 'Contrology'. Hij was ervan overtuigd dat zijn oefeningen de mentale vermogens gebruiken om de spieren te beheersen. In pilates nadruk ligt op de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat. Ook moet de wervelkolom worden ondersteund. Pilates heeft ook raakvlakken met yoga. Beide leggen de focus op deze principes: centriciteit, concentratie, controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen.

Is er zoiets als speciale pilates kleding?

Voor pilates heb je eigenlijk geen speciale kleding nodig. Zolang het maar lekker zit en je er vrij in kunt bewegen, is de kleding voldoende geschikt. Dat scheelt je dan weer in de kosten! Uiteraard zit het ene kledingstuk wel beter dan het andere tijdens je pilatesles, dus let daar wel op wanneer je je tas inpakt.

Welke kleding stop je in je sporttas?

Je hebt voor pilates soepel zittende (sport)kleding nodig. Dit kan een legging met een mouwloze top zijn, maar ook een joggingbroek met een t-shirt. Het is maar net wat je als prettig en soepel zittend ervaart. Het moet wel kleding zijn die niet met een beweging uitscheurt, dus de kleding moet goed passen en zeker niet te strak zitten. Vaak is yogakleding ook heel erg geschikt om te gebruiken tijdens de pilateslessen. Pilates wordt gegeven op blote voeten of sokken. Er worden sokken met speciale grip verkocht. Erg handig, want dat voorkomt dat je uitglijdt.

Winkels

Om voor pilates geschikte kleding te kopen, kun je prima terecht bij de sportzaak. Deze winkels verkopen vaak kleding voor pilates of yoga.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020