Excite

Fashiontrend: Peter Pan kraag

Een diep decolleté is uit, een hooggesloten hals met een kraag is in. De nieuwste modetrend van nu is de Peter Pan kraag. Ontwerpers als Miu Miu, Louis Vuitton, Marc Jacobs en Valentino verwerkten de Peter Pan kraag al in hun laatste modecollecties. Hiermee zetten zij de trend voor een brave meisjes look.

Oude tijden herleven

De Peter Pan kraag is helemaal terug van weggeweest. Merkwaardig genoeg draagt tekenfilmfiguur Peter Pan een groen pakje met een v-hals. Desalniettemin mag dit de pret niet drukken. De kraag kan gedragen worden op topjes, t-shirts, bloesjes en op jurkjes. Ook worden er sieraden verkocht in de vorm van de Peter Pan kraag. Een kenmerk van de kraag is dat deze erg nauwsluitend is. Van een decolleté is dus absoluut geen sprake. Doordat de kraag zo nauwsluitend om de hals zit, krijg je door het dragen van het item een brave meisjes look. Een beetje zoals Engelse kostschoolmeisjes in hun brave uniformen.

Combineer de Peter Pan kraag

De Peter Pan kraag is een erg populair item. Sterren als Kirsten Dunst, Pippa Middleton zijn al gespot in de Peter Pan kraag. Hoewel de kraag een brave meisjes look creëert, kun je de kraag door het goed te combineren een stoere edge geven. Voor een chique look draag je de kraag op een witte blouse of trui. Voor een matrozen look combineer je een witte kraag met een navy blauwe blouse of trui. Houd je meer van stoer en toch zomers, dan kun je een mouwloze jurk met stoere print aanschaffen en daar de kraag op bevestigen. Combineer de outfit met een leren jasje en je bent weer helemaal hip.

Maak de Peter Pan kraag nu ook zelf

Creatievelingen kunnen nu ook zelf een Peter Pan kraag maken. Gebruik hiervoor een stevig soort textiel zodat de kraag tijdens het dragen goed in model blijft. Een goed materiaal om de kraag mee te fabriceren is bijvoorbeeld vilt. Met behulp van een vormpje knip je het gewenste model uit in twee losse delen. Bevestig de voorzijde aan elkaar met een knoopje en verbind de achterste delen met een lint. Zo kun je de kraag op meerdere outfits dragen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020