Excite

Accentueer je heupen met een peplum

Wat is een peplum? Een peplum is een soort schortje dat aan een rok, jurk of jasje zit. Het is een extra laagje stof, soms klokkend en soms strak, dat een illusie geeft dat je een super vrouwelijk zandloperfiguur hebt. Een peplum accentueert namelijk je heupen, waardoor de taille smaller lijkt.

Geschiedenis van de peplum

Peplum is een woord dat uit het Grieks stamt, namelijk van ‘peplos’. Dat verwijst naar een tuniek met een stuk stof dat werd gebonden of gevouwen rondom de heupen. Films over de oude Grieken werden vroeger ook wel peplumfilms genoemd, vanwege de kleding. De peplum was erg in de mode voor de Tweede Wereldoorlog als een extra aanzetstuk op dameskleding, maar later in de vorm zoals we die nu kennen: het jasje of jurkje was getailleerd en vanaf het smalste deel in de taille waaierde het model uit. Vervolgens zijn er vanaf 1980 variaties op de peplum ontstaan, verschillend in lengte en in model. Deze variaties verschilden afhankelijk van het modebeeld. Meest recentelijk is de peplum enkel een detail geworden. Vaak kort, bijna als een soort riem.

Is de peplum trend voor iedereen?

Peplums zijn door de jaren heen op verschillende momenten in de mode geweest. Het is belangrijk om je altijd te realiseren dat een peplumjurk of jasje bedoeld is om je heupen te accentueren. Ga dus mee in de peplumtrend als je een vrouwelijk figuur wilt maken. Als je dat accent niet nodig hebt, omdat je gezegend bent met een mooi zandloperfiguur of volle heupen, laat een peplum dan achterwege. Je hebt namelijk niets te verbergen met een vrouwelijk figuur.

Peplum voor elk figuur

Wil je toch graag een peplum proberen? Combineer een colbert met een peplum samen met een mooie broek of jeans. Op deze manier verleng je de benen, waardoor je slanker lijkt. Er zijn ook peplums aan ceintuur te koop. Hiermee kun je een jasje opfleuren. Ga bij een jurk of rok met peplum voor een model op of over de knie en combineer het met een elegante pump. Vollere vrouwen kunnen een peplum dragen, maar voorkom dat er te veel stof plooit of uitsteekt. Kies voor een elegante lengte.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020