Excite

Paul Smith en Barbour: een topcombinatie

Wat krijg je als je spijkerbroeken en een Brits topmerk combineert? Een samenwerking tussen Paul Smith en Barbour. Deze twee giganten hebben samen een nieuwe collectie ontwikkeld die in herfst en winter 2012/2013 in de winkels zal hangen. Ontwerper Paul Smith is er ontzettend blij mee; hij is altijd al een groot fan van Barbour geweest.

Klassieke ontwerpen à la Paul Smith

De samenwerking tussen Paul Smith en Barbour is een mooie samenwerking, waarbij de Britse identiteit van beide bedrijven optimaal tot uiting komt. In de collectie zijn verschillende echt klassieke ontwerpen te vinden. Het gaat dan meestal om een klassiek ontwerp van Barbour, dat vervolgens een mooie make-over heeft gekregen van Paul Smith. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor herenkleding, maar ook voor dameskleding. Het kleurenschema is opvallend; waar je misschien vooral veel saaie kleuren zou verwachten, is juist volop ruimte voor mooie, felle kleuren. Dat geldt in ieder geval voor de damescollectie, waar twee kenmerkende jassen letterlijk een nieuw jasje hebben gekregen.

Speciaal voor mannen

Voor mannen is er iets speciaals: een echte limited edition collection. De stukken uit die collectie zijn slechts beperkt verkrijgbaar en worden dus echte verzamelobjecten. Dat maakt ze interessant, maar ook extra bijzonder. De kleding is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen; ze beginnen bij 40 Britse ponden en lopen door tot bijna 500 pond voor een herenjas uit de limited edition collectie. Of de samenwerking later nog een keer uitgebreid wordt, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk hangt dat af van de verkoopresultaten van deze collectie. De critici zijn in ieder geval enthousiast en dat geldt ook voor het publiek. Wat dat betreft ziet het er dus goed uit.

Meer samenwerkingen voor Barbour

De samenwerking tussen Paul Smith en Barbour is niet de eerste samenwerking met een ster. Tenminste, niet voor Barbour. Dat merk werkte eerder al samen met Alice Temperley, Anya Hindmarch en Liberty. Steeds wordt gewerkt met een relatief kleine collectie die duidelijk de sterke punten van beide merken naar voren haalt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021