Excite

Vind goedzittende kleding met de juiste pasvorm

Bij het kopen van kleding is het heel belangrijk om de juiste maat te vinden. Wil je niet dat je kleding los om je middel heen slobbert, zorg dan dan dat je een uitgebreide passessie in de winkel doet. Toch kiezen heel veel mensen nog steeds kleding in de verkeerde maat. Hoe vind je nou kleding met de goede pasvorm?

Kleding als een tweede huid

Bij het kopen van kleding wil je het liefst dat het als een tweede huid om je lichaam past. Hier wordt niet mee bedoeld dat kleding nauwsluitend moet zitten, maar wel dat het als gegoten om je lichaam zit en niet slobbert op de verkeerde plaatsen.

Pasvorm opmeten

Maten kunnen per land en per fabrikant ontzettend verschillen. Vooral als je kleding online wil bestellen via een buitenlandse site, zoals eBay, is het handig om je maten bij de hand te hebben. Je eigen maat kun je het beste meten met een meetlint. Voor mannen en vrouwen gelden hierbij verschillende richtlijnen. Bij mannen kijk je naar de wijdte van de hals, borst en taille en meet je de lengte van de armen en benen aan de binnenzijde. Bij vrouwen kijk je naar de wijdte van de heupen, taille en buste om de beste pasvorm te krijgen.

Verwarring over de pasvorm

Soms worden bij de informatie van een artikel de afmetingen in centimeters vermeld met daarnaast extra informatie over de fitting. Zo betekent regular fit een vrij loszittend pasvorm. Dit is ook terug te vinden bij termen als classic fit. Medium fit betekent een kledingstuk wat vrij getailleerd om het lichaam zit, maar niet te strak zit. Slim fit is een strak zittend kledingstuk. Dus mochten het aantal centimeters wel kloppen, maar wil je geen strak kledingstuk, let dan goed op de extra vermelde informatie bij het artikel.

Draagbare kleding

Wil je dus verzekerd zijn van draagbare kleding, zorg dan dat je een kledingstuk aanschaft met een goede pasvorm. Te lage heupbroeken en te strakke shirtjes zorgen vaak voor grote ergernissen. De meeste mensen dragen toch liever kleding wat comfortabel zit en waar ze niet uit barsten omdat het te strak zit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020