Excite

Pastelkleuren voor ieder seizoen

In het voorjaar en in de zomer hangen de winkels vol met kleding in pastelkleuren. Maar kleuren als babyroze, mintgroen en lichtblauw wil je natuurlijk ook wel in andere seizoenen dragen. Om te zorgen dat je de pastelkleurige kleding niet het hele jaar in de kast laat hangen, kun je gaan combineren met deze tips.

Pasteltinten in de winter

Zonnige winterdagen zijn perfect om pastelkleuren te dragen. Ga voor grove breisels, zoals oversized vesten en truien die structuur aan je outfit te geven. Draag ze met mooie laarzen en een legging of skinny jeans. Als je de uitdaging aandurft, kun je kiezen voor een legging met een bloemenprint of in een ton-sur-ton pasteltint die past bij het vest of de trui. Je kunt ook lekker edgy een leren broek of leren legging dragen, dan blijven je benen lekker warm in het koude winterweer. Denk ook in laagjes van pasteltinten en combineer verschillende materialen in gelijke kleuren.

Pastel in herfst en voorjaar

Het nadeel van pasteltinten is dat vlekken snel zichtbaar zijn. Zeker in regenachtige seizoenen is het vervelend om allemaal regendruppels op je broek of vest te krijgen. Zorg daarom voor een grote waterdichte jas om je outfit je beschermen tegen vochtig weer en opspattend water vanaf de fiets. De herfst en het voorjaar zijn vaak wisselvallig als het gaat om temperatuur. Heb je vesten of colbertjes in pasteltinten dan is nu de tijd om ze te dragen. Zorg voor mooie blouses en shirts die je onder je jasje aankunt. Op deze manier kun je makkelijk je outfit aanpassen als de temperatuur ineens meer oploopt dan je verwacht.

Pastel accessoires

Wil je de trend met pastelkleuren doorvoeren in meer aspecten van je kleding? Verdiep je dan eens in accessoires. Pastel gaat fantastisch samen met natuurlijke materialen zoals suède, kasjmier en zijde. Denk aan tassen, sjaals, opvallende sieraden en in de winter een muts en handschoenen. Allemaal staan ze fantastisch in pastelkleuren die bovendien goed te combineren zijn, zelfs als je doorgaans geen pastel draagt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020