Excite

Draag de pareo als rok of jurk

De pareo is een van de vele kledingstukken die in elke zomercollectie terugkomt. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren. De pareo is doorgaans gemaakt van een luchtige stof. Maar op welke manieren is de pareo te dragen? Hoe combineer je de pareo met andere kledingstukken? En voor welke gelegenheden is de pareo geschikt?

De pareo: een veelzijdig stukje stof

De pareo, ook wel een sarong genoemd, is een lang stuk stof. Dunne, luchtige stof die geschikt is voor warme, zonnige dagen. Daarom is het een kledingstuk dat vaak te vinden is bij de badkleding. Je draagt het meestal in combinatie met je bikini of badpak. Het is ideaal voor op het strand of bij het zwembad. Als je het vervelend vindt slechts in je badkleding te lopen, dan is een pareo ideaal om snel om te knopen.

Geknoopt gekleed met een pareo

De pareo kan je op verschillende manieren omknopen. Als je even snel naar het toilet moet of eten en drinken wilt halen, dan knoop je hem snel om je middel of bovenlichaam.

Maar je kan de pareo ook op een geklede manier dragen. Het lange stuk stof is zo dun dat je het in allerlei modellen om je lichaam kan wikkelen. Zo kan je de pareo dragen als lange rok, een korte rok en jurk. Als jurk heeft de pareo heel veel mogelijkheden: de strapless jurk, de halterjurk en off-shoulder jurk.

De pareo strapless

De strapless jurk is makkelijk. Pak gewoon twee uiteinden van de stof, wikkel de pareo onder je oksels en knoop het vast. Bepaal zelf de lengte van de jurk, als mini-jurk, tot de knie of tot de enkel.

De halter pareo

Bij de halterjurk pak je weer twee uiteindes. Vervolgens kruis je ze van voren en knoop je ze achter in je hals vast.

Een blote schouder

Een andere afwisseling is de off-shoulder jurk. Hierbij wikkel je een uiteinde om je bovenlichaam en het andere uiteinde doe je over een schouder. Achter in je hals knoop je de uiteinden aan elkaar.

Onmisbaar in de zon

De pareo is onmisbaar in de zomer. Niet alleen vanwege de luchtige stof en het gemak. Maar ook vanwege de veelzijdigheid van een lang stuk stof. Op het strand of in het zwembad heb je de pareo zo omgewikkeld. Knoop de pareo om je lichaam zoals jij wilt, zo vaak je wilt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020