Excite

Paars is de nieuwe modekleur

Na een zomer met veel felle en bijzondere kleuren zoals metallic en fluor, worden donkere tinten weer trendy. In plaats van geel ga je voor oker en felgroen wordt donkergroen. De tint waar je dit najaar niet meer onderuit kunt is paars al modekleur: voor zowel de dames als de heren.

Paarse kleding voor heren

Paars als modekleur komt terug in goede basics voor de heren. Denk hierbij niet aan de streepjes op je overhemd, maar goede basisstukken die je nog meerdere seizoenen kunt dragen. Wil je investeren in paars? Ga dan voor paars-grijze tinten, lila of stijlvol donkerpaars. Je kunt denken aan stoere wollen truien, maar ook pakken in egale paarse tint.

Als paarstinten iets te heftig voor je zijn kun je ook accenten aanbrengen met paarse accessoires. Paars combineert namelijk erg goed met mannelijke kleuren zoals grijs en donkerblauw. Een lila stropdas staat erg stijlvol met een blauw pak.

Als je stijl meer casual is, ga je voor een grof gebreide paarse sjaal met bijbehorende muts. Voor echte durfals zijn schoenen met paars al modekleur een echte eyecatcher.

Paarse kleding voor dames

Voor dames is het de key om paars tot het middelpunt van je outfit te maken. Paars is namelijk het nieuwe zwart. Kies hiervoor een goede jurk in een paarstint zoals lila, die je kunt combineren met een jasje of kekke panty. Draag een colbertje in de paarse modekleur op je jeans voor een casual look.

Je zult zien dat paarse accessoires zoals een goede handtas of een paar pumps heel goed te combineren zijn met veel kleren in je kast.

Paarse details

Paars als modekleur kun je ook terug laten komen in je nagellak of in andere make-up. Kies voor een tint in paars die net afwijkt van de jurk die je erbij wilt dragen. Hierdoor krijg je een speels effect. Ook in je kleding kun je dit ton-sur-ton terug laten komen. Combineer bijvoorbeeld een rok en jasje in paarstinten die net van elkaar afwijken. Zo ben je helemaal volgens de nieuwste trend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020