Excite

Helemaal trendy: de paardrijstijl

Wie aan de paardrijstijl denkt, denkt aan de kleding van Ralph Lauren. Veel mannelijke kleuren, bruin leer, klassieke jasjes en geen opvallende sieraden of make-up. De paardrijstijl een trend in de huidige mode, omdat het een klassieke casual stijl combineert met een moderne sportieve look. Lees verder om te weten hoe de paardrijstijl voor jou kan werken!

Paardrijstijl: de basis

Voor een paardrijstijl heb je een aantal goede basisstukken nodig:

  • Paardrijlaarzen. Deze schoenen spreken natuurlijk voor zich. Kies voor een ronde neus en een platte hak. Paardrijlaarzen zijn meestal hoog: tot ruim over de helft van de kuit. Tegenwoordig zijn ook de lage paardrij-enkellaarsjes zonder veters hip, onder de naam Oxford boots.
  • Slim-fit jeans. Een goede jeans doet veel voor je figuur. Hoewel je zou denken dat een paardrijbroek past bij de paardrijstijl, is het natuurlijk geen themafeest. Kies voor een mooie donkere spijkerbroek met een wat hogere taille. Natuurlijk kun je ook voor een zwarte of witte jeans gaan. Wil je toch een paardrijbroek dragen? Probeer dan de typische combinatie met rijlaarzen en een colbertje niet te maken. Ga bijvoorbeeld voor een fijn gebreide coltrui.
  • Colbert of getailleerde jas. Om je vrouwelijke figuur te accentueren draag je een getailleerde jas tot op de heupen of tot onder de billen. Een colbertje met eventueel een rozet is natuurlijk ook onmisbaar. Combineer je jas met een mooie blouse en leren handschoentjes. Bij slecht weer kun je bij de paardrijstijl ook wegkomen met een klassieke waxjas.

Paardrijstijl: de kleuren

Een paardrijstijl kenmerkt zich door bruin en camelkleurig leer. Deze natuurlijke tint combineert goed met donkerblauw, donkergroen, wit, zwart en rood. Ook wordt grijs nog wel eens gedragen. Pas wel op met de combinatie met zwart en wit: een paardrijstijl vraagt wel om een goede basiskleur.

Paardrijstijl: inspiratie

Wil je meer inspiratie opdoen over de paardrijstijl? Ga op onderzoek uit en laat je sturen door de stijl van de Engelse jacht en merken zoals Ralph Lauren, S. Oliver en de Italiaanse mode ontwerper Ermanno Scervino die de paardrijstijl in de winter van 2012 en 2013 herintroduceert. Met een paar goede laarzen kun je de paardrijtrend deze winter al heel goed benaderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020