Excite

Sexy met de oversize trend

De oversize trend kan heel mooi zijn, doordat je opnieuw een silhouet maakt met behulp van grote stukken stof. Je kunt de juiste accenten leggen op de favoriete plekken van je lichaam. Helaas kan de oversize trend ook jammerlijk mislukken, doordat grote kleding je vrouwelijke vormen kan verdoezelen waardoor het effect niet veel beter is dan het dragen van een vuilniszak.

Oversized: waar komt het vandaan?

Oversized kleding is een trend die overgekomen vanuit Scandinavië. Merken als Acne spelen door middel van oversize kleding met de vormen van het lichaam. Op deze manier kun je dezelfde kleding op meerdere manieren dragen: iets wat een speels en artistiek effect geeft. Natuurlijk is oversized kleding ook gemakkelijk om in lagen te dragen. In de koude Scandinavische winters is dat geen overbodige luxe.

Oversized: wat wel en wat niet?

De oversize trend geldt niet voor alle kledingstukken. Zo is er nog nooit iemand beter geworden van oversized schoenen. Het zijn vooral jurken en shirts die je oversized kunt dragen, maar ook jassen en zelfs broeken. In veel gevallen is het model aangepast op een kleiner lichaam, waardoor het effect van 'te grote kleding' wegvalt.

Oversize shirt combineren

Een oversized t-shirt hebben we allemaal wel in de kast hangen. Een echte trend zijn oude bandshirts die je in een te grote maat draagt. Deze shirts zijn gemakkelijk te combineren met een skinny spijkerbroek. Je figuur kun je accentueren door een knoop te leggen in de onder- of zijkant van het shirt, maar ook met een ceintuurtje. Een oversized jurk combineer je met een panty of legging met een opvallende print. Zorg dat je jurk niet te massief oogt. Draag het met een ceintuur of eventueel een colbertje.

Oversized jeans

Bij jeans kun je ook kiezen voor een oversize model. Ga dan voor een boyfriend jeans. Combineer deze look altijd met een accent op de taille, om niet groter te lijken dan je bent. Ook skinny jeans kun je volgens de oversize trend dragen, maar ga niet verder dan één of hooguit twee maten. Hierdoor oog je vaak slanker.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020