Excite

Oscar de la Renta overleden

  • Source: Gettyimages
Modeontwerper Oscar de la Renta is maandagavond op 82-jarige leeftijd overleden. Dit maakte zijn vrouw Annette bekend. De wereldberoemde ontwerper overleed in zijn woonplaats Kent, Connecticut.

De la Renta was één van de grootste namen in de haute couture. Hij stond vooral bekend vanwege zijn romantische creaties, die glamour ademden. De la Renta ontwierp onder meer voor Jackie Kennedy, Nancy Reagan, Hillary Clinton en Michelle Obama. Ook andere celebrities als Amy Adams, Taylor Swift, Oprah Winfrey en Lady Di droegen zijn creaties graag. Onlangs trouwde Amal Alamuddin met George Clooney in een jurk van de ontwerper.

De prachtige ontwerpen van De la Renta zijn ook geliefd in Europa. Zo droeg koningin Máxima regelmatig iets van de ontwerper. Het meest bekende stuk dat zij in haar kast heeft hangen is ongetwijfeld de geruite jas die ze droeg tijdens een ontmoeting met de koningin Mathilde van België. Die bleek een zelfde soort jas, van dezelfde ontwerper, te dragen. Dit zorgde voor een hilarische situatie.

Over de doodsoorzaak van de ontwerper is nog niets bekend. Wel werd in 2005 kanker bij hem geconstateerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021