Excite

Oscar de la Renta: Collectie Max Mara weinig vernieuwend

Volgens ontwerper Oscar de la Renta heeft het Italiaanse modemerk Max Mara het zich dit jaar wel heel makkelijk gemaakt. De nieuwe zomercollectie lijkt opvallend veel overeenkomsten te vertonen met de collectie die de la Renta presenteerde voor de lente- en zomer van 2008.

De la Renta valt met name over de prints en de stijlen, want die lijken heel sterk op elkaar. Er is een tribalmotief dat door de la Renta werd gebruikt en dat ook in deze collectie terug komt en het jack dat door Max Mara werd gepresenteerd, leek ook al te bestaan in de collectie van de ontwerper. Dat jack is inmiddels uit de schappen gehaald.

Tot nu toe is een foto die door een personeelslid van Max Mara in de paskamer gemaakt is, het enige bewijs dat hij in handen heeft. Max Mara zegt in ieder geval van niets te weten en geeft aan dat het zeker niet de bedoeling van ontwerpers is om ontwerpen van de la Renta te kopiëren. Bovendien noemen zij de prints en de stijlen volkomen anders dan wat de la Renta heeft ontworpen. Wel geven ze aan in ieder geval een hartig onder onsje te houden met de stoffenleverancier, want deze situatie is voor hen ook erg vervelend. In de tussentijd kan de la Renta zich oriënteren op eventuele juridische stappen tegen het merk.

Afbeelding: Flickr account Art Comments

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020