Excite

Een weergaloos succes: Oscar De la Renta

Van bruidsjurken tot mantelpakken en van haute couture tot H&M. Oscar De la Renta is van vele markten thuis. Niet alleen is hij een grote naam binnen de modewereld, sterren lopen met hem weg. Op de rode loper is hij een graag geziene gast en zijn jurken zijn veelgevraagd.

Wie is Oscar De la Renta?

Als arm jochie binnen een groot gezin met wel liefst zeven kinderen kwam Oscar De la Renta zo'n zeventig jaar geleden ter wereld op de Dominicaanse Republiek. Op 18-jarige leeftijd vertrok hij naar Spanje om kunstschilder te worden en zijn artistieke gave uit te buiten. Mode ontwerpen lag toen nog niet in zijn ambitie. Een mode opleiding heeft hij dan ook niet gevolgd. Als 18-jarige begon hij bij te klussen als mode illustrator om zo zijn geld te verdienen. Zijn tekeningen vielen op bij de grote ontwerper Balenciaga die De la Renta inhuurde als jongste bediende aller tijden. Na enkele jaren in dienst te zijn geweest bij Balenciaga stapte De la Renta over naar het Franse modehuis Lanvin. Hierna vervolgde hij zijn carriere bij Elizabeth Arden en de rest is geschiedenis.

De la Renta: lieveling van de celebs

Nadat Oscar De la Renta zijn eerste zelfstandige modelijn lanceerde werd hij een grote lieveling onder de celebs. Zo ontwierp hij meerdere creaties voor de First Ladies Laura Bush en Hilary Clinton. Ook onze eigen prinses Maxima is een grote afnemer van zijn kleding. De ontwerpen van De la Renta zijn populair bij vrouwen van alle leeftijden. Ook de nieuwe generatie sterren zoals Penélope Cruz en Jennifer Garner dragen op de rode loper graag een jurk van Oscar De la Renta.

Sex and the City

Sinds Sarah Jessica Parker enkele creaties van Oscar De la Renta droeg in de welbekende televisieserie Sex and the City is zijn naam alleen nog maar meer gegroeid. Tegenwoordig pendelt de ontwerper heen en weer tussen Parijs en Los Angeles om al zijn klanten te kunnen bedienen. Hoewel hij al richting een seniorenleeftijd gaat, is hij het ontwerpen nog steeds niet moe.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020