Excite

De look van nu: Orientaals geïnspireerd

Oriëntaalse kleding is een trend die is ontstaan vanuit de buikdansers. Bij deze populaire manier van dansen hoort natuurlijk passende kleding. Verschillende lagen en felgekleurde stoffen zijn kenmerkend voor Orientaals. Oriëntaalse kleding komt nu ook terug in dagelijkse mode. De laagjes en bijzondere stoffen en fijne detaillering zijn perfect om de minpunten van je lichaam te verhullen en je persoonlijkheid te laten zien.

Oriëntaalse buikdans kleding

Oriëntaalse kleding zie je veel bij buikdansers. Bij die vorm van dans gaat veel van de aandacht uit naar prachtige kleuren en mooie stoffen, die de dans benadrukken. Glitters, pailletten en sjaals met belletjes, je kunt het zo gek niet bedenken. De meeste invloed op Oriëntaalse buikdans kleding komt van oude Egyptische kostuums en Turkse en Indische klederdracht. Behalve gedetailleerde stoffen zie je wat betreft de modellen veel korte jasjes, bolero's en harembroeken. De nu zo populaire tunieken en kaftans zijn ook voorbeelden van Oriëntaalse mode.

Chinese kleding

Al vele jaren hebben traditionele Chinese kimono's en jurken een ontzettend grote invloed op het modebeeld. Het bekendste Chinese jurken zijn vaak van zijde of satijn en bedrukt met een bloemenpatroon. Ze zitten strak om het lichaam en sluiten schuin en hoog in de hals. Deze en andere Chinese Oriëntaalse kleding vind je in alternatieve winkeltjes en online, zoals op marktplaats.nl.

Oriëntaalse kleding kopen

Natuurlijk kom je bij alle grote modeketens kleding tegen met Oriëntaalse invloed, zowel in de modellen als in het stofgebruik. Zo zijn bedrukte zijde en batikstoffen zijn goede voorbeelden van Orientaals. Meer exclusieve geïmporteerde kleding vindt je vooral bij online winkels en op marktplaats.nl. Ook markten op festivals hebben vaak een groot kledingaanbod Oriëntaals.

Zelf Oriëntaalse kleding maken

Omdat Oriëntaalse kleding profiteert van goed handwerk en mooie details, is zelf Orientaals modemaken leuk en belonend werk. Online vind je veel patronen die je op weg kunnen helpen, zeker als je buikdans geïnspireerde kleding wilt maken. Ook kostuumwebsites hebben vaak Oriëntaalse patronen. In speciaalzaken kun je allerlei fournituren kopen die je kleding dat Oriëntaalse tintje geven: hangertjes, speldjes, belletjes en pailletten, niets is te gek.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020