Excite

'Ontwerpers lachten Kendall Jenner uit'

  • © Getty Images
Ze is nu één van de meest gevraagde modellen ter wereld, zeker als het gaat om de catwalk, maar aan het begin van haar carrière was dat wel anders. Toen werd Kendall Jenner uitgelachen door ontwerpers. Achter haar rug om natuurlijk, want echt serieus namen ze haar niet. Dit vertelt het model in een interview met V Magazine, een Amerikaans tijdschrift.

Voor Kendall was dit een zware tijd. Ze werd regelmatig afgewezen en werd door volwassenen helemaal niet serieus genomen. Het nu 19-jarige halfzusje van Kim Kardashian moet nog regelmatig terugdenken aan die tijd. Haar bekende achternaam deed haar in dat geval waarschijnlijk meer kwaad dan goed; zus Kim stond jarenlang niet bepaald bekend om haar geweldige kledingstijl en veel ontwerpers brandden hun handen liever niet aan een eventuele relatie.

Inmiddels is dat wel anders: sinds Kendall Jenner een kans kreeg van ontwerpers als Marc Jacobs, Riccardo Risci, Karl Lagerfeld en Katie Grans, is ze helemaal doorgebroken in de industrie en schittert ze naast andere IT-girls als Cara Delevigne en Gigi Hadid. Ze is hen er dan ook enorm dankbaar voor dat ze mee mocht lopen in hun shows.

Inmiddels is Kendall Jenner één van de meest populaire modellen van 2015. Ze poseerde dit jaar al onder meer voor Diane von Fürstenberg, Givenchy, Dolce & Gabbana en Fendi en werd onlangs ook benoemd tot het gezicht van Estée Lauder en Calvin Klein. Met name die laatste klus betekent dat Kendall nu officieel bij 'de groten' hoort: andere sterren als David Beckham en Lara Stone gingen haar hierin voor.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021