Excite

Ontwerper Christian Audigier overleden

  • © Getty Images
De bekende modeontwerper Christian Audigier is overleden. De 57-jarige Fransman kreeg in januari van dit jaar te horen dat hij botkanker had. Audigier is vooral bekend als de man achter populaire merken als Ed Hardy en Von Dutch. Daarnaast werkte hij samen met grote namen als Guess, Levi's, Diesel, XOXO, Bisou Bisou en American Outfitters. De merken van Audigier zijn verkrijgbaar in meer dan 40 landen.

De ontwerper werd in zijn woonplaats Malibu begraven. Bij de begrafenis waren 120 mensen aanwezig. De gelegenheid had wel iets weg van een feest, waarbij onder meer rockmuziek gedraaid werd. Daarnaast werden geurkaarsen aangestoken, was er een open bar en werden er ook tal van andere kaarsen opgebrand. Ook werden er witte duiven losgelaten.

Hoewel Audigier in het verleden wel omging met sterren als Heidi Klim, Heidi Montag, Michael Jackson en Snoop Dogg, waren er geen celebrities aanwezig bij zijn begrafenis. Wel waren er veel mensen uit de modeindustrie aanwezig, evenals veel Franse mensen die geen Engels spraken. Ook de familie was aanwezig. Hierdoor ontstond er wat spanning tussen de ex-vrouw van Audigier, Ira, en zijn laatste vriendin, Nathalie Sorensen. Ira ergerde zich vooral aan de aanwezigheid van Nathalie, die op haar beurt aan iedereen duidelijk maakte dat ze niet wist wat ze zonder de ontwerper moest doen.

De begrafenis, die gehouden werd in de achtertuin van Audigier, gaf elke gast de gelegenheid om vijf minuten afscheid te nemen van de ontwerper. Ook werden er diverse speeches gehouden en werd er een film afgespeeld. Uiteindelijk werden in totaal 57 duiven losgelaten, als symbool voor de jaren die Audigier geleefd heeft.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021