Excite

Ontwerp je eigen tattoo: waar moet je op letten?

Ontwerp je eigen tattoo. Alleen dan weet je zeker dat je een tattoo hebt die niemand anders heeft. Ook is het dan een persoonlijke tattoo, die waarschijnlijk veel voor je betekent. Hierdoor zul je wellicht minder snel spijt hebben. Toch zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden.

Details in de tattoo

Details in een tattoo hebben, kan erg leuk zijn maar is in sommige gevallen niet mogelijk tijdens het zetten. Als details te klein zijn of lijnen te dicht bij elkaar zitten, dan kan dat verkeerd uitvallen bij een tatoeage. Zo is het mogelijk dat lijnen een beetje uitlopen. Als details te dicht op elkaar zitten, dan krijg je misschien een zwart vlak.

Kleuren

Ook moet je rekening houden met de kleuren. Een tattoo-artiest kan nooit precies de kleuren maken die jij in je ontwerp hebt gebruikt. Let vooral op bij verschillende tinten van één kleur. Dit is vaak alleen mogelijk met mengen en zelfs dan is het risico vrij groot dat de kleuren uiteindelijk toch erg op elkaar lijken. Dit kan voor veel tattoo's dus geen verbetering zijn.

Luister naar de tattooshop

Wanneer je zelf een tattoo ontwerpt, is het raadzaam om sowieso goed te luisteren naar de tattooshop waar je heen gaat. Zij kunnen advies geven om je tattoo mooier uit te laten komen of passen het ontwerp misschien iets aan. Het is verstandig hier goed naar te luisteren. Een goede tattooshop heeft namelijk het beste met je voor en is er niet op uit om je tattoo lelijker te maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021