Excite

Online op zoek naar vintage

Vintage en tweedehands is niet hetzelfde. Het is allebei kleding die gedragen is, maar daar houdt de vergelijking ook op. Vintage is kleding die van goede kwaliteit is en uit de jaren 20 tot en met 80 komt. Vaak zijn het designerspullen of haute couture. Ook kan het vintage zijn, omdat het aan modekenmerken uit die tijd voldoet. Naast vintage kleding heb je ook vintage accessoires en schoenen.

Hip

Vintage is al een aantal jaren ontzettend populair. Mensen vinden het niet leuk om er allemaal hetzelfde uit te zien. Door vintage spullen te gebruiken, draag je iets dat niemand anders draagt.

Op schattenjacht

Je kunt online zoeken naar vintage wel een beetje vergelijken met een schattenjacht. Je zoekt de mooiste kledingstukken voor een zacht prijsje. Er zijn kledingstukken bij die goedkoop zijn, maar je hebt ook duurdere stukken. De prijsverschillen hebben te maken met verschillende dingen. Wat voor materiaal is het? Uit welke periode komt het? Is het van een designer? Dit zijn prijzen die een product duurder of goedkoper kunnen maken.

Verkrijgbaarheid

Voor vintage moet je goed zoeken. Er zijn veel plekken waar het verkocht wordt, maar je moet ze wel even weten te vinden.

Webwinkels

Online zijn veel winkels te vinden die kleding aanbieden. Je hebt bekende winkels zoals ilovevintage.nl en doortje-vintage.com. Die winkels zijn vaak duurder omdat ze bekender zijn. Er is echter meer. Je hebt bijvoorbeeld ook vintastisch.nl. De eigenaar probeert hier de prijzen zo laag mogelijk te houden om iedereen een kans te geven om vintage te kunnen kopen.

Veilingsites

Je kunt geluk hebben op veilingsites. Soms is daar vintage te vinden voor een prikje. Veel mensen weten niet dat ze er een redelijk bedrag voor kunnen vragen en houden de prijzen laag. Bij veilingsites kun je denken aan Marktplaats, maar ook aan eBay of Etsy.

Gewone winkels

Niet alleen online is veel te vinden. Zo heeft Sussies naast de webshop ook 2 winkels. 1 in Antwerpen en in Utrecht. In Amsterdam zitten winkels als Episode en Laura Dolls. In Groningen vind je Kroy Vintage.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021