Excite

Hoe onderhoud je leren schoenen?

Bij de aanschaf van een paar leren schoenen is niets belangrijkers dan het onderhoud van deze leren schoenen. Leer is een natuurlijk materiaal dat speciale verzorging vergt. Alleen door het regelmatig in te vetten zorg je ervoor dat de kwaliteit behouden blijft en op deze manier kun je nog jaren plezier hebben van je mooie schoenen.

Verzorg je leren schoenen

Wanneer je echte goede, stevige schoenen zoekt voor de winter is het verstandig om leren schoenen aan te schaffen. Hoewel deze schoenen wat meer kosten in verhouding tot imitatieleer, blijft de kwaliteit langer goed. Toch vergt ook leer enig onderhoud.

De eerste stapjes

Voordat je je nieuwe leren schoenen aantrekt, moet je ze eerst goed insprayen met een impregneerspray. Deze spray beschermt het materiaal tegen water en vuil. Gebruik daarnaast een schoencrème om het leer soepel te maken. Voordat je je schoenen insmeert met deze schoencrème, moet je eerst zorgen dat je schoenen schoon en van al het vuil ontdaan zijn.

Regelmatig onderhoud

Wanneer je eenmaal een tijdje hebt rondgelopen met je leren schoenen kunnen er slijtage plekken verschijnen. Dit kun je voorkomen door je schoenen regelmatig in te blijven smeren met schoencrème. Niet alleen houdt deze crème het leer soepel, het geeft ook een natuurlijke glans aan het materiaal. Let er verder goed op dat je je schoenen niet laat opdrogen in de buurt van een verwarming. Hierdoor kan het leer uitdrogen

Verschil in materiaal

Vergeet niet dat er grote verschillen in soorten leer kunnen bestaan. Hierdoor zal het onderhoud van leren schoenen per soort verschillen. Zo heb je glad leer, ruw leer, maar ook suède en lakleer. Suède schoenen moet je enkel regelmatig in blijven sprayen en vlekken verwijder je met een suèdeborstel.

Stampend de winter door

Wanneer je eenmaal de kunst van het onderhoud van leren schoenen onder de knie hebt, kun je lachend de winter door. Niet alleen ben je verzekerd van een glimmend paar waterdichte leren schoenen, ook is het gunstig voor je portemonnee. Leer blijft namelijk nog jarenlang goed en de kwaliteit blijft nog lang behouden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020