Excite

Obama maakt ‘goedkoop’ horloge tot bestseller

Nadat president Obama met een relatief goedkoop horloge gespot is, is dit model een instant succes geworden. De Jorg Gray 6500 kost ongeveer 350 euro en is op dit moment bijna niet aan te slepen.

Eerder droeg de president een TAG Heuer, een wat duurder model. Toen liefhebbers zagen dat Obama inmiddels een ander horloge droeg, en dit ook om had bij een aantal belangrijke bijeenkomsten, gingen de meeste mensen er van uit dat de president nog een stapje omhoog was gegaan. Niets bleek echter minder waar; het relatief goedkope horloge was eerder een stap terug.

Toen die bevestigd werd ontstond er een run op de horloges. Het bedrijf maakt nu bovendien handig gebruik van het feit dat hun horloge ook door de president gedragen wordt, door een speciale editie uit te brengen van hetzelfde horloge, met als inscriptie de datum van zijn aantreden. Volgens het bedrijf gaat het hier om een echt collector’s item.

Helemaal nieuw is de Jorg Gray van Obama niet; hij heeft hem in 2007 voor zijn 46e verjaardag gekregen van iemand uit zijn beveiligingsteam. In de eerste instantie was dit model horloge speciaal ontworpen voor leden van de Amerikaanse Geheime Dienst.

Horlogekenners zijn overigens weinig enthousiast over de keuze van de president. Volgens James Gurney, redacteur van het horlogeblad QP, vindt dat het een goedkoop en weinig bijzonder horloge is, van een merk waar bijna niemand ooit van heeft gehoord. Het horloge zou dan ook totaal niet te vergelijken zijn met ‘echte’ tophorloges.

Afbeelding: Flickr account ex_magician

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021