Excite

Nood-beha binnenkort op de markt

Na een jaar waarin talloze tests zijn uitgevoerd, is de nieuwe Emergency Bra eindelijk klaar voor de markt. Deze bijzondere beha zou mensenlevens moeten gaan redden. De cups van de beha kunnen namelijk in een handomdraai worden omgetoverd in zuurstofmaskers.

De draagster kan hiermee haar eigen zuurstoftoevoer veilig stellen en die van één omstander. Het idee klinkt misschien vooral grappig, maar als het goed werkt, kan het heel veel problemen voorkomen. In levensbedreigende situaties is namelijk niet altijd een zuurstofmasker voorhanden en dit is dan een geweldige noodoplossing. Met dit idee én een onderzoek tijdens het behandelen van slachtoffers van Tsjernobyl in het achterhoofd werden deze beha’s ontworpen.

Bedenkster Elena Bodnar kreeg in 2009 al de Ig Nobelprijs voor Publieke gezondheid. Dit is een soort komische parodie op de Nobelprijs, die vooral bedoeld is om bedenkers van een ludiek maar kansrijk idee te eren.

Dit jaar is de vrouw ook aanwezig tijdens de uitreiking, maar dingt ze zelf niet mee naar een prijs. Nu zullen onder meer de uitvinders van een puzzeloplossende schimmel, het feit dat toeschouwers zelfs een vrouw in een gorillapak kunnen missen en de man die ontdekte dat dure nepmedicijnen effectiever zijn dan goedkope nepmedicijnen het opnemen tegen onder meer de man die 34 jaar lang een foto maakte van elke maaltijd die hij at.

Afbeelding: Flickr, gebruiker outofmytree

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021