Excite

Nikkie Plessen steelt ontwerpen

Nikkie Plessen presenteerde dinsdagavond haar eerste kledingcollectie, maar al snel werd duidelijk dat Plessen meerdere ontwerpen uit haar kledingcollectie letterlijk heeft gekopieerd van anderen. Beter goed gejat dan slecht bedacht, moet de actrice en presentatrice hebben gedacht. De anderhalf jaar die Nikkie Plessen naar eigen zeggen nodig had om de collectie te ontwerpen, zijn in ieder geval goed besteed met ‘inspiratie opdoen’.

GlamOrama ontdekte kopieën

Website GlamOrama ontdekte de eerste kopieën en heeft inmiddels al meer dan tien kledingstukken opgespoord die direct zijn overgenomen van onder andere ontwerpster Victoria Beckham, modeketens Topshop, Dior, Balenciaga en het Nederlandse duo Quince en Zoe Karssen. Dat laatste ontwerpersduo heeft laten weten juridische stappen te ondernemen tegen Nikkie Plessen.

Reactie Nikkie Plessen in RTL Boulevard

Nikkie Plessen heeft voorlopig alleen in RTL Boulevard gereageerd op de zaak. De presentatrice heeft beloofd in ieder geval twee ontwerpen van Zoe Karssen uit haar collectie te halen. Over alle andere geplagieerde ontwerpen is nog niets bekend, enkel dat ze “niemand kwaad heeft willen doen” met de collectie. Plessen wilde graag dat ook dure kleding verkrijgbaar zou zijn voor mensen met een kleine beurs. Helaas heeft ze niet begrepen dat één op één kopiëren van couture tegen de wet is en bovendien niet getuigd van veel respect voor haar ‘inspiratiebronnen.’

Aanpassingen gedaan

Volgens Nikkie zijn er bij het ‘ontwerpen’ ten opzichte van het origineel wel aanpassingen gedaan in bijvoorbeeld het lettertype of het gebruikte materiaal. De advocaat van Zoe Karssen wil het de presentatrice in RTL Boulevard nog wel een keer uitleggen. “Het betreft een kopie. Ook met minimale aanpassing van bijvoorbeeld een lettertype blijft het ontlenen aan, en dat is strafbaar.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021