Excite

Nike hardloopschoenen en sok in één

De nieuwe Nike Free hardloopschoenen hebben een sok in de schoen geweven. Eergisteren werd de nieuwe schoen gepresenteerd in het hoofdkantoor van Nike in Amerika. Nike presenteert zich steeds meer als echt hardloopmerk. Met de nieuwe hardloopschoenen ‘Nike Free Flyknit’ en ‘Nike Free Hyperfeel’ zet het merk weer een stap in de richting om hun aandeel op de sportmarkt nog verder te vergroten.

Loopvermogen verbeteren

Volgens Nike zijn de hardloopschoenen met sok het product van vier innovaties, die het natuurlijke loopvermogen verbeteren. In een laboratorium hebben ze door middel van testen met ratten onderzocht, op welke plek en met welke kracht er druk op de voet wordt gegeven bij het hardlopen. Op basis van die resultaten is het voetbed aangepast, met versteviging op de plekken waar het nodig is en een minimalistische dunne zool op ander plekken.

Materiaal hardloopschoenen

Het materiaal van de Nike hardloopschoenen is ontwikkeld zodat het de huid van de voet benadert. Waar de huid zacht is, is ook het materiaal van de schoen zachter. Daarnaast is de zool ook flexibeler op plekken waar de voet veel beweegt. De kenmerkende wafel-zool van Nike zorgt voor versteviging op de meet eeltige plekken van de voet. In totaal is de schoen zo dun dat je hem bijna als een sok kunt afrollen van je voet.

Kledingtechnologieën

Onder het motto ‘Nature Amplified’ ontwikkelde Nike tegelijk ook twee nieuwe kledingtechnologieën ‘Aeroloft’ en ‘Dri-FIT Knit’. De belangrijkste eigenschap van de kleding is dat de lichaamstemperatuur van de atleten optimaal wordt gehouden. De kleding, de Nike Free Flyknit en de Nike Free Hyperfeel zijn verkrijgbaar vanaf september 2013. De prijs van de schoenen zal ongeveer rond de 150 euro liggen.

Meer weten over de Nike Free Hyperfeel? Bekijk hier de video die Nike maakte over de nieuwe hardloopschoen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021