Excite

Nieuwste trend: vuilniszak van 1500 euro

Af en toe komen er van die trends langs, waarvan je bijna zeker weet dat het echt niet meer gekker kan. Dit keer zien we zo’n trend in het ontwerp van Marc Jacobs voor Louis Vuitton. De gerenommeerde ontwerper ontwierp voor dit bekende merk een handtas die gemaakt is van vuilniszakken.

Deze Raindrop Besace ziet er ook precies uit als een vuilniszak, inclusief oranje lintje om de ‘tas’ mee dicht te knopen. Jacobs haakte met zijn ontwerp waarschijnlijk in op de tendens om vooral alles te recyclen. Wel sloeg hij daar een beetje de plank mis: plastic mag nu dan wel verzameld opgehaald worden, maar echt milieuvriendelijk is het niet.

Bovendien zal lang niet iedereen in staat zijn om zo’n tas aan te schaffen. Er hangt namelijk een prijskaartje aan van tweeduizend dollar, oftewel: 1500 euro.

Zelfs uit de modewereld zijn inmiddels geluiden opgegaan over deze tas; veel mensen vragen zich af of dit nu wel een slimme én geloofwaardige zet is geweest. Wie betaalt er nu duizenden dollars voor een stukje plastic dat ook bij de supermarkt gehaald kan worden?

Anderen denken dat het hier gaat om een experiment van Jacobs en Louis Vuitton en dat ze gewoon willen kijken wie er gek genoeg is om met zo’n duur stukje plastic rond te lopen. Daarnaast zal het merk ongetwijfeld een fiat hebben gegeven, omdat het kan. Want hoewel deze tassen niet bepaald representatief zijn voor Vuitton, wordt er op dit moment toch weer volop gepraat over deze tassen!

Afbeelding: Flickr account jeff kung

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021