Excite

Nieuwe tassenlijn van Mulberry met catwalkprinses Cara Delevigne

Het Britse luxe mode-en accessoiremerk Mulberry heeft een nieuwe tassencollectie gelanceerd met de Britse carwalkprinses Cara Delevigne. Het merk kampt al enige tijd met een dalende verkoop van hun normaal gesproken gewilde tassen en hoopt op deze manier de verkoop een zetje te geven.

Minder winst voor Mulberry

Mulberry gaf afgelopen maand al een waarschuwing dat ze de winst flink hadden zien afnemen in verband met een dalende vraag naar de tassen in Zuid Korea, die een belangrijke markt vormt voor het merk, en vanwege de competitie van merken die tijdens de feestdagen hun tassen massaal met korting in de winkels hebben gepromoot.

Het bedrijf gooide eerder al de prijzen omhoog om in een nog hoger luxesegment terecht te komen en opende meer winkels in Azië om daar de rijke klanten beter te kunnen bedienen.

Drie tassen in één

De nieuwe collectie die Mulberry samen met Delevigne ontwierp, bestaat uit een model tas in drie verschillende maten en uitvoeringen. Het idee is dat de tas ook op drie verschillende manieren gedragen kan worden, namelijk als handtas, schoudertas en zelfs als rugtas. Delevigne was al eerder het boegbeeld van het modemerk, maar kreeg nu de kans om mee te denken over een nieuw model tas. De collectie bij Mulberry is inmiddels gelanceerd en ligt in de winkels voor prijzen vanaf 1083 euro tot en met 3000 euro.

Populair catwalkmodel

Cara Delivigne is populair op de catwalk vanwege haar edgy look en wordt beschouwd als de opvolgster van het beroemde Britse model Kate Moss. Ze heeft al een aantal keren op de cover van de Britse en Braziliaanse Vogue gestaan. Ook was ze een zeer gewild model tijdens de Londen Fashion Week de afgelopen week.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021