Excite

Nieuwe schoenen inlopen

Pijnlijk! Nieuwe schoenen inlopen kan behoorlijk pijn doen. Maar met deze tips wordt nieuwe schoenen inlopen ineens heel makkelijk. Maak dus een einde aan die vervelende blaren en zet je schoenen op een rijtje voor een behandeling.

Leren schoenen inlopen

Het zijn vaak leren schoenen die blaren veroorzaken. Dat komt omdat leer behoorlijk stug kan zijn als de schoenen net uit de winkel komen. Groot voordeel is dat leer zich naar je voet vormt door veel te dragen. Daarnaast is leer ademend en met de juiste behandeling behoorlijk waterdicht en isolerend. Leren schoenen inlopen is dus echt de moeite waard.

Hoe dat sneller gaat? Leer rekt zich op door vocht. De perfecte manier om leren schoenen te behandelen is door ze een dag te dragen met natte sokken. Het voelt even vervelend, maar gedurende de dag drogen je schoenen op in de vorm van je voet. Heb je last van blaren op de tenen? Een prop natte kranten een nacht in je schoen doet wonderen. Draag je schoenen de volgende dag tot ze droog zijn.

Synthetische nieuwe schoenen

Flatjes of slippertjes van nepleer; het zijn de ideale schoenen voor zomerse dagen. Maar ook dit onschuldige schoeisel kan vervelende wrijvingen veroorzaken. Des te meer omdat synthetische nieuwe schoenen vaak niet voldoende ademen waardoor je zweetvoeten krijgt. De beste manier om drukkende plekjes snel op te lossen is met een föhn.

Trek een paar dikke sokken aan en doe vervolgens je schoenen aan. Zet je föhn een paar minuten op de delen van je schoenen die knellen of drukken. De sokken zijn om je voeten te beschermen tegen de warmte. Houd de schoenen aan terwijl ze afkoelen. Ze zouden nu al een stuk beter moeten zitten. Wil je nog meer rek in je schoenen? Herhaal de behandeling.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021