Excite

Nieuwe designerlijn voor H&M

Kledingzaak H&M had al vaker designers een speciale collectie laten ontwerpen, maar ditmaal is de collectie extra bijzonder. Niemand minder dan Trish Summerville mag namelijk de nieuwste lijn van het Zweedse kledingwarenhuis uitbrengen. Summerville was verantwoordelijk voor de Amerikaanse remake van de film The Girl With The Dragon Tattoo. En ook de collectie voor H&M zal op de film zijn geïnspireerd.

Lisbeth Salander als inspiratie: The Girl With The Dragon Tattoo

Summerville's H&M collectie zal vooral zijn geïnspireerd op het personage Lisbeth Salander. In de Millennium trilogie van Stieg Larsson kreeg zij outfits bestaande uit leren jacks, capuchontruien en gescheurde jeans. De H&M collectie zal dan ook bestaan uit meer dan 30 verschillende kledingstukken in dezelfde look.

Trish Summerviles oordeel

Zelf zegt de modeontwerpster het volgende over haar nieuwste collectie: "Ik wilde deze collectie de essentie en de kracht van Lisbeth Salander meegeven, maar met een modieuze twist," aldus nu.nl. "Ik wil dat vrouwen er hun eigen favorieten uit kiezen om die vervolgens te combineren met items uit hun eigen garderobe, en zo hun eigen stijl creëren."

Je kunt de op The Girl With The Dragon Tattoo geïnspireerde collectie van H&M vanaf 28 november vinden in Parijs. En vanaf 14 december zal de collectie ook in de rest van de wereld verkrijgbaar zijn bij de Divided afdelingen van de H&M.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020