Excite

Nieuwe designercollectie: Alexander Wang voor H&M

Modeliefhebbers opgelet: de Amerikaanse ontwerper Alexander Wang gaat de volgende ‘designercollectie’ maken voor H&M. Er is nog niets bekend over hoe de collectie van de dertigjarige ontwerper eruit gaat zien, maar de klassieke Wang-stijl is strak, sportief met een knipoog naar de New Yorkse powervrouw. H&M maakt sinds 2004 met zekere regelmaat meer exclusieve collecties met beroemdheden uit de modewereld.

Urban uniform

Alexander Wang staat aan het hoofd van het gelijknamige modehuis, dat in 2007 grote naam maakte met het ‘urban uniform’. Alexander Wang was toen net gestopt met een prestigieuze modeopleiding aan Parsons in New York en brak meteen door met zijn collectie datzelfde jaar. Wang staat sinds vorig jaar ook als creatief directeur aan het hoofd van het Franse modehuis Balenciaga, waar hij Nicolas Ghesquière opvolgde. Niet gek voor de jonge ontwerper, die in 1983 werd geboren als zoon van twee Thaise immigranten.

Beroemdheden

Door de samenwerking tussen H&M en Alexander Wang, spreekt H&M meteen een groot publiek aan in Azië en de Verenigde Staten, waar Wang bijzonder populair is. Bovendien valt er veel geld te verdienen in deze delen van de wereld. Zeker omdat beroemdheden als Michelle Obama, Rihanna, Gisele Bünchen, Beyoncé allemaal graag ‘een Wang’ dragen op exclusieve evenementen.

Creatief directeur van H&M Margareta van den Bosch is enthousiast over de jonge Amerikaan: “Alexander Wang is één van de belangrijkste stemmen in de modewereld vandaag. Hij begrijpt perfect wat mensen willen dragen en werkt met een aanstekelijke passie en energie. Het is fantastisch om met hem te mogen samenwerken.”

Exclusief

Op 6 november is het zover, dan zal de collectie van H&M en Alexander Wang in geselecteerde winkels te koop zijn. Het is wederom een zeer exclusieve collectie, want wereldwijd zijn er maar 250 H&M winkels waar de Wang-kleding te koop zal zijn. Wel is de collectie ook online te koop, via de webwinkel van het Zweedse modehuis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021