Excite

Nieuwe collectie Valentino: meningen verdeeld

De meningen over de nieuwe collectie van Valentino zijn verdeeld. Nu de sterontwerper zijn ontwerpen niet meer zelf maakt, maar het bedrijf op creatief gebied gerund wordt door Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli, lijkt het modehuis er af en toe moeite mee te hebben om een duidelijke koers te varen. Het gevolg: de nieuwe collectie wordt verdeeld ontvangen.

Valentino staat voor sexy en elegant, maar wat voor Valentino zelf natuurlijk kwam, kost de ontwerpers veel meer moeite. Het resultaat is een collectie die wat minder weg heeft van een ‘oorspronkelijke’ Valentino-collectie: heel veel lagen, plooien en ruches die in praktisch ieder kledingstuk terug kwamen. Naast een gebrek aan frisse ideeën, wordt de ontwerpers ook een gebrek aan flair verweten.

Andere critici geven Chiuri en Piccioli iets meer credit en menen dat de twee vooral nog op weg zijn naar het definiëren van hun eigen ‘Valentino-stijl’. Het gevolg is toch al een iets meer samenhangende collectie die ook kenmerken heeft van hun eigen stijl. In 2009 werden de twee namelijk nog beschuldigd van het uitbrengen van zo’n typisch Valentino-collectie, dat deze net zo goed uit het archief geplukt zou kunnen zijn.

Nu hebben ze er dus voor gekozen om Valentino te combineren met hun eigen stijl, onder andere door verschillende stoffen te gebruiken en te werken met verschillende materialen. Hoewel de collectie nu veel minder ‘Valentino’ was, was het voor de twee wel hun beste collectie ooit.

Afbeelding: Flickr account amatamoda

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021