Excite

Nieuw logo YSL onthuld

Sinds 2012 heeft Yves Saint Laurent (YSL) een nieuwe ontwerper: de Italiaans-Tunesische Hedi Slimane. Hij volgt Stefano Pilati op, die de functie van hoofd ontwerper bij het merk maar liefst zeven jaar vervulde. Kort na zijn aanstellen maakte Slimane bekend veel te willen veranderen bij het modehuis; te beginnen met een nieuw logo voor YSL.

Logo YSL onthuld

Het was geen grote happening, de introductie van het nieuwe logo. Een voorbijganger zag het nieuwe logo op de constructieborden van de te openen vestiging van YSL in New York. De nieuwe naam Saint Laurent Paris was al enige tijd bekend. Het nieuwe logo is vierkant en zwart en heeft de naam Saint Laurent in witte hoofdletters gespeld. Onder Saint Laurent staat Paris in hoofdletters en in een kleiner formaat. Op de constructieborden prijkte enkel Saint Laurent zonder begeleidende Paris en een link naar de website ysl.com waarvan de naam klaarblijkelijk onveranderd blijft.

Negatieve reacties logo YSL

Op de nieuwe vormgeving van het YSL logo kwamen vooral op Facebook veel negatieve reacties, niet anders dan na het nieuws dat de naam van het merk zou veranderen. Zonder aankondiging plaatste het modehuis een foto van het nieuwe logo op hun Facebookpagina. De fans blijken niet gediend te zijn van de 'neppe' uitstraling die het nieuwe logo heeft. De naam Saint Laurent lijkt volgens een YSL liefhebber meer op de naam van een bistro, dan van een luxe modehuis.

Nieuwe naam YSL

De nieuwe naam Saint Laurent Paris en een bijbehorend nieuw logo van YSL zou de ready to wear collectie van het modehuis nieuw leven in moeten blazen, omdat het een referentie is naar de naam die het merk bij de oprichting meekreeg: Saint Laurent Rive Gauche. Een handjevol YSL fans vindt het een goed idee om inspiratie te halen uit de hoogtijdagen van het merk.

YSL en Zara

Boze tongen beweren dat het modehuis door de invoering van een nieuw logo van YSL, nu te veel wegheeft van het logo van modeketen Zara. De Zara staat bekend om betaalbare mode, gewoon te koop in de winkelstraat. Natuurlijk vinden zij het niet erg om met een exclusief merk als YSL geassocieerd te worden. Zeker niet omdat ze zich vaak door het merk laten inspireren in hun collecties...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020