Excite

Nieuw gezien: de coatigan

Stop de persen! Dit seizoen staat in het teken van de zogenaamde coatigan. Na de jegging en het T-shirt is de coatigan het nieuwe hybride kledingstuk dat onmisbaar gaat worden in onze garderobes dit seizoen.

Wat is een coatigan?

Een coatigan is een kledingstuk met het beste van twee werelden. Een coatigan combineert een jas (coat) en een vest (cardigan) met elkaar en zorgt voor een heerlijke comfortabele, maar chique toevoeging aan iedere outfit. Behalve de combinatie van twee kledingstukken, pakt de coatigan meteen ook twee seizoenen. Hij is namelijk perfect voor de overgang van herfst naar de winter. Draag hem losjes oer je schouders of gewoon met je armen door de mouwen en je bent klaar om te gaan!

Materiaal coatigan

De coatigan is dus het beste van twee werelden. Wat betreft het materiaal lijkt de coatigan meer op een jas. Zo heeft is de coatigan gemaakt van een vaak een vilt-achtige structuur, wol of bouclé-gebreide stof. Opvallend zijn ook de jas-achtige details. Denk aan leren randjes, een ceintuur, een opstaande kraag, zakken en knopen. De knipoog naar het vest is vooral terug te vinden in het model. Comfortabel, niet aansluitend en vaak tot over de billen. De coatigan nodigt uit om er lekker in weg te kruipen, maar zorgt aan de andere kant juist voor een sophisticated look.

Coatigan combineren

De coatigan combineren doe je het beste met een jeans en laarzen. Een coatigan draag je over het algemeen open en dat vraagt dus om een verzorgde outfit in de vorm van een zijden shirt of goed zittende trui met een vrolijk printje. Leuk zijn ook de coatigans met een etnische geïnspireerde print. Draag deze met opvallende breisels voor een trendy look.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021