Excite

Naomi Campbell maakt zich sterk tegen racisme

Topmodel Naomi Campbell maakt zich al jaren sterk tegen racisme op de catwalk. Tijdens de meest recente New York Fashion Week heeft het model zich dan ook verbaast over het kleine aandeel gekleurde modellen. Campbell neemt de zaak zo hoog op, dat ze vriendin en ontwerpster Victoria Beckham persoonlijk heeft opgebeld om haar beklag te doen over de ‘blanke’ modeshow. Beckham gebruikte maar één model dat niet wit was.

Diversity Coalition

Naomi voert de actie samen met collega-modellen Imam en Bethann Hardison, met de actiegroep Diversity Coalition. De groep roept mode-ontwerpers door middel van een open brief op om een zo gevarieerd mogelijke modellengroep te contracteren voor hun shows. Volgens Diversity Coalition geven ontwerpers namelijk een negatief signaal af, door alleen maar witte modellen te laten lopen in hun outfits. Tijdens de meest recente editie van de New Yorkse modeweek was maar 6 procent van de modellen zwart.

Victoria Beckham

Naomi vertelt in de Britse MailOnline dat ze Victoria Beckham direct na de modeshow heeft gesproken: “Ik heb Victoria gebeld en met haar gesproken. Ik wil niemand de beschuldigende vinger toewijzen, want bijna iedere ontwerper weet van onze actie en heeft de oproep genegeerd. Misschien is dit nooit de bedoeling geweest.”

Lange termijnplan

Behalve Victoria Beckham, zijn Calvin Klein, Donna Karan, Armani, Chanel, Gucci en een aantal andere modehuizen ‘betrapt’ op een vrijwel compleet blanke modeshow. Volgens Campbell is er bij een aantal merken wel verbetering te zien, bijvoorbeeld Jil Sander. Naomi Campbell: “We hopen dat deze merken de trend voorzetten en tot die tijd laten wij van ons horen. Dit is een lange termijnplan.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021