Excite

Na bijna twintig jaar weer donker model bij Prada

Voor het eerst in ruim 19 jaar is er weer een donker model geboekt voor een campagne van Prada. De van oorsprong Keniaanse Maliaka Firth is één van de zeven modellen in een nieuwe campagne van het Italiaanse modemerk. Firth, die in Engeland is opgegroeid, is te zien naast onder andere Christy Turlington en het Chinese model Fei Fei Sun. Dat meldt de Britse krant Daily Mail.

Naomi Campbell

De laatste keer dat een donker model bij Prada te zien was, was in 1994. Het was toen het Afro-Amerikaanse topmodel Naomi Campbell. Dat Malaika met haar 19 jaar Naomi Campbell ‘opvolgt’ mag als een revolutie worden gezien. Prada staat erom bekend bijna geen donkere of Aziatische modellen te gebruiken voor hun shows en campagnes.

Minderheid

Tot de dag van vandaag zijn donkere modellen nog altijd in de minderheid in de mode-industrie. Hoewel het aantal Aziatische modellen dat werkzaam is in de mode de laatste jaren wel is gestegen, blijft het aandeel donkere modellen achter. Er is nu een kleine hoop dat Firths contract bij Prada het begin kan zijn van een revolutie voor donkere modellen.

Ras en huidskleur

Jenna Saunders, schrijfster voor de website Jezebel.com, schrijft al jaren over de ongelijke verdeling van verschillen in ras en huidskleur in de modewereld. Ze omschrijft Prada als het “meest blanke merk” van dit moment. “Er is geen enkel modemerk dat een bijna complete blankheid meer heeft omarmd dan Prada. Waarom huurt dit bedrijf nu eindelijk een donker model in voor een seizoenscampagne? Prada heeft hier geen antwoord op. Laten we hopen dat het niet nog een keer 19 jaar duurt voor we er weer één zien.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021