Excite

Motorkleding en veiligheid

Helaas zijn er nog geregeld motorongelukken met een dodelijke afloop. Deze cijfers blijven stijgen, soms met wel 30% per jaar. Daarbij wordt het steeds drukker op de wegen, waardoor je erg moet opletten. Een motorrijder is erg kwetsbaar en een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is dus van groot belang dat je goede motorkleding draagt.

Zonder motorkleding is de kans op schaafwonden een stuk groter dan wanneer je wel motorkleding draagt. Goede motorkleding beschermt je enigszins tegen ernstige wonden, hoewel het natuurlijk nooit alles kan tegengaan.

Motorkleding heb je in allerlei leuke kleuren, waardoor het echt niet saai hoeft te zijn. Kies dus voor iets dat je aanspreekt en dat ook nog eens lekker zit. Het is uiteraard ook belangrijk dat het veilig is. De beste plaats om motorkleding te kopen is dan ook een speciaalzaak voor motors en toebehoren.

Vergeet natuurlijk ook niet de motorhelm. Een motorhelm is erg belangrijk. Wanneer je hoofd een klap op de grond maakt, is de kans op overleven erg klein. Met een helm kun je dit risico verlagen. Zorg er altijd voor dat de helm goed zit. Te groot of te klein betekent dat het alsnog niet veilig is. Als je eenmaal gevallen bent met een helm, moet je een nieuwe aanschaffen. De helm is dan namelijk niet meer veilig.

Afbeelding: Flickr, gebruiker pentarux

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020