Excite

Mooie matrassen

Een matras moet bij jou passen. Je hebt niets aan een zacht matras als je juist ondersteuning nodig hebt voor je rug. Andersom is een hard matras niet geschikt voor je als je er niet lekker op kunt slapen. Kortom: voor iedereen is een ander matras geschikt. Een ideaal matras past daarom precies bij jouw wensen, slaapgewoontes en lichaam.

Ken voor het kopen van een matras goed de risico’s van een te hard of juist te zacht matras. Een hard matras kan bijvoorbeeld je bloedvaten afknellen, waardoor je tintelende armen of benen kan krijgen. Met een te zacht matras kunnen, zoals gezegd, rugklachten ontstaan. Ook speelt de dikte van een matras een rol. Zo kun je het beste kiezen voor een matras met een dikte van minimaal achttien centimeter.

Een matras moet natuurlijk ook schoon te houden zijn. Bij sommige matrassen kun je het omhulsel, ook wel de tijk, simpelweg afritsen en dan vervolgens wassen of (laten) stomen. Zo blijft je matras altijd fris. Wil je dat je matras extra lang meegaat, dan kun je kiezen voor een dekmatras. Dit is een dun, zacht matras dat je op je matras legt. Je slaapt zo extra zacht en het is tegelijkertijd een bescherming voor je matras. Moet je uiteindelijk je dekmatras vervangen, dan kost je dat stukken minder dan een nieuw matras.

Wil je echt weten of een matras goed ligt, dan kun je een matras in de winkel uitproberen. Je kunt ook een stapje verder gaan. In diverse hotels kun je een overnachting boeken om daar eerst je matras te testen. Onder andere bij Hästens en Auping is dit mogelijk. Koop je het matras, dan krijg je bij sommige fabrikanten zelfs je hotelovernachting terugbetaald. Daar slaap je vast nog beter van!

Afbeelding: Flickr, jm3

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020