Excite

Mooi leer is niet lelijk

Als je al begint over kwaliteit, dan heb je met leren kleding een aanschaf gedaan waar je nog jaren en jaren plezier van kunt hebben. Waar stoffen kleding snel kan scheuren of verslijten, blijft lederen kleding veel langer goed. Dat betekent dat, ook al is lederen kleding wat duurder, je een relatief goedkopere aankoop doet.

Waar mensen bij leren kleding vrij snel denken aan motorrijders in leren jassen, komt leer in de meeste gevallen veel dichter bij. Zo zijn de meeste schoenen van leer. Niet alleen nette schoenen, maar ook de meeste sportschoenen zijn geheel of deels uit leer vervaardigd. Dit is iets waar weinig mensen op letten, maar als je weet hoe, kun je precies zien of je een schoen van leer hebt gekocht of niet.

Echt leren schoenen hebben een logo in de zool. Kijk hier maar voor enkele voorbeelden van zulke logo’s. Waarschijnlijk komt dit logo je bekend voor. Veel mensen herkennen het, maar weten niet wat het inhoudt. Niet altijd staat er ‘echt leder’ in vermeld. Soms hangt het logo aan de schoen zelf, samen met het prijskaartje.

Op dezelfde wijze kun je controleren bij andere kleding of je te maken hebt met echt leer. Wil je juist nepleer? Ook dan is het aanbod groot en gevarieerd. Op leren-kleding.nl bijvoorbeeld heb je alle aanbieders van leren kleding bij elkaar. Je kunt er terecht voor zowel nep- als echt leer. Bovendien zijn alle winkels op de website gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zo voorkom je alvast een miskoop!

Afbeelding: Flickr, Dynamicleather-US

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021