Excite

Nieuwste street trend: monochroom

Zwart-wit een saaie combinatie in je kleding? Helemaal niet! En is zwart-wit niet alleen weggelegd voor de zakelijke look? Nee hoor! De monochroom look is de nieuwste trend in de street style! Hoe kun jij er nu voor zorgen dat jij in monochroom stijl op en top hip op straat verschijnt en niet wordt uitgemaakt voor secretaresse?

De monochroom combinatie: zwart

Ook al is de zwart-wit combinatie een klassieke combinatie in kleding, toch kun je er prima mee variëren tot een welgewaardeerde street style. Pak bijvoorbeeld een zwarte chino broek. Deze is wijd aan de heupen en loopt taps naar binnen toe richting de enkels. Dit zorgt voor een fijn nonchalant effect. Ook een zwarte palazzo broek is van zichzelf een vrij klassiek kledingstuk, maar kan ook prima worden gedragen als look voor overdag. Zorg er dan wel voor dat de palazzo pantalon van een zwierig materiaal is gemaakt, zodat het geheel niet te stijf oogt.

De monochroom combinatie: wit

Kies voor de het andere uiterste, de 'witte zijde', niet voor een al te zakelijk ogend bloesje. Zeker niet in combinatie met een zwarte pantalon. Pak liever een simpel wit t-shirt, eventueel met leuke opdruk, of een wit topje in een opvallende, aparte snit. Dat geeft net even een wat pittiger effect.

Voer monochroom door in je accessoires

Uiteraard beperkt de monochroom trend zich niet tot alleen de kledingstukken. Ook de accessoires tellen mee. Maak je look helemaal af door ook in je sieraden te kiezen voor zwart-witte stukken. Denk hierbij aan robuuste armbanden en volumineuze halskettingen. Om je street style monochroom look helemaal te complimenteren, kies je liever niet voor verfijnde hakjes, maar eerder voor stevige plateauzolen, sleehakken of sneakers (uiteraard ook in zwart en/of wit).

Keer het om!

Wil je je monochroom look nog uitdagender maken? Keer dan de zwart-wit combinatie eens om: wit onder en zwart boven! Zeker voor de dames onder ons met bleke gezichtjes is dit het proberen waard. Waar wit je gelaat nog bleker kan doen lijken, haalt zwart de kleur in je gezicht doorgaans beter op. Een mooie rode lippenstift erbij en je bent helemaal street ready!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020