Excite

Mogelijk toch bont op AFW

De Amsterdam Fashionweek zal mogelijk toch niet vrij zijn van bont. Dat meldt het Parool. Verschillende prominenten en andere mensen uit de mode- en entertainmentindustrie tekenden dit jaar voor een bontvrije modeweek, maar de directie laat nu de keuze over aan de modeontwerpers zelf. Het absolute verbod op bont waar eerder onder anderen AT5 over berichtten lijkt van de baan te zijn.

Speciaal programma

Los van het verbod komt er wel een speciaal programma met de nadruk op bewustwording, duurzaamheid en innovatie. Daarvoor gaat de organisatie samenwerken met de Bont voor Dieren. "Het is ontzettend bijzonder dat een anti-bont organisatie deel uit maakt van Amsterdam Fashion Week. Wij hopen samen met AFW designers en studenten te inspireren met ons programma Sustainable Stories," zegt Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren. Ook de directie van Amsterdam Fashion Week onderschrijft het belang van de samenwerking. "Wij kijken er naar uit om met Bont voor Dieren informatie over materiaalgebruik voor ontwerpers te ontsluiten en streven ernaar dat zij daarmee verantwoordelijke keuzes maken."

Duurzaam en diervriendelijk

Onder andere Bruno Pieters, voormalig creatief directeur van Hugo by Hugo Boss, en Ecological Textiles, innovator op het gebied van duurzame stoffen en producent voor bekende ontwerpers en prijswinnende jonge modelabels, zullen onderdeel zijn van het meer duurzame en diervriendelijke programma.

Open brief

In mei van dit jaar kondigde de organisatie van Amsterdam Fashion Week een samenwerking aan met Bont voor Dieren. Deze samenwerking kwam toen tot stand door een een open brief van de stichting, die ondertekend was door honderd ontwerpers, stylisten, modebladen, fotografen en BN-ers. Bridget Maasland, Bas Kosters, Georgina Verbaan en Hans Ubbink tekenden, naast Marie Claire, ELLE en Grazia.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020