Excite

Moederbedrijf Dolcis en Scapino failliet

  • © Getty Images
Macintosh Retail, het bedrijf achter onder meer de ketens Scapino en Dolcis, is afgelopen woensdag officieel failliet verklaard. Eerder die dag maakte het bedrijf al bekend dat het faillissement aangevraagd was. Dit faillissement geldt alleen voor het moederbedrijf. De schoenenwinkels die eronder hangen, waaronder dus Dolcis, blijven voorlopig nog even open.

Vorige week werd aan het bedrijf nog uitstel van betaling toegekend voor verschillende ketens. Die blijft van kracht. Dat geldt onder meer voor Dolcis, Invito, Hoogenbosch Retail Group, Manfield en PRO Sport. Voor Scapino en Brantano in België is zo'n aanvraag nooit ingediend.

De curatoren zijn nu aan het kijken naar de mogelijkheden die er nog voor het moederbedrijf en de verschillende ketens zijn. Het bedrijf kan bijvoorbeeld geheel of in delen verkocht worden. Het is in het belang van de werknemers en schuldeisers dat er nog zoveel mogelijk geld vrij komt. Eerder probeerde het bedrijf zichzelf al te verkopen, maar dat bleef even zonder succes.

Macintosh heeft al jaren te kampen met een te grote schuldenlast. Daarom werden eerder al verschillende onderdelen verkocht, zoals Kwantum, Halfords en Belcompany. Vorig jaar werd echter gewoon weer een verlies van meer dan 101 miljoen euro geboekt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021