Excite

Op zoek naar modeshows in Nederland

Modeshows komen zeker wel voor in Nederland. Niet alleen plaatsen als Milaan, Parijs en New York zijn bestemd voor mode. Ook in Nederland worden modeshows graag bezocht. Nederland heeft veelbelovende designers die staan te trappen hun creaties te laten zien. Waar vind je de modeshows in Nederland? En wie kunnen deze shows bezoeken?

Nederland en meer

Uiteraard in Amsterdam, onze hoofdstad. Amsterdam heeft allerlei plekken die geschikt zijn voor modeshows. Op de website modeagenda.nl vind je de meest actuele modeshows. De namen, de plekken en data. Hier wordt ook duidelijk dat mode niet alleen in Amsterdam leeft. Ook de rest van Nederland kan genieten van modeshows, zoals in de steden als Arnhem met het Fashion Institute, Den Bosch of Rotterdam.

Ook vind je hier casting-oproepen voor de modeshows in Nederland. Niet alleen modeliefhebbers kunnen hier terecht, ook als model kan je hier kijken voor werk.

De website textilia.nl geeft nog uitgebreider nieuws over de modewereld. De event-agenda laat niet alleen de modeshows in Nederland zien, maar ook in het buitenland.

Modebeurzen

Modeshows worden vaak gegeven op grote beurzen. Evenementen waarbij verschillende merken laten zien wat ze in huis hebben. Dergelijke evenementen zijn de Kleine Fabriek, Modefabriek en de Amsterdam Fashion Week. Helaas zijn deze evenementen alleen toegankelijk voor mensen uit de bedrijfstak. Het is een ideale plek voor ontwerpers om contact te maken met de retailers.

Modeshows voor iedereen

Mode is breder dan de modeshows van ontwerpers. Winkelketens, sport, winkelcentra gebruiken allemaal modeshows om producten te promoten. Gelukkig zijn de modeshows in winkelcentra toegankelijk voor iedereen. Soms gratis, soms moet je een kleine prijs betalen. Voor de modeliefhebbers is het goed om te kijken welke kleding in is en hoe je deze kleding moet dragen.

Een beperkt groepje

Sommige modeshows in Nederland zijn enkel toegankelijk voor een select groepje. De modeprofessionals als retailers, uitgenodigde pers, en geregistreerde beursbezoekers. Gelukkig zijn er wel een aantal modeshows die open zijn voor publiek. Een leuke ervaring als je gek bent van mode en net komt kijken. Mocht je ooit doorbreken in de modewereld, dan zijn modeshows voor jou bekend terrein.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020