Excite

Modeshow van Dior gaat gewoon door

Door alle hectiek rondom John Galliano zouden we bijna vergeten dat er nog steeds kleren gemaakt moeten worden. ‘The show must go on’, en daarom wordt aanstaande vrijdag de nieuwe herfstwintercollectie van Dior gewoon gepresenteerd in Parijs. Dior zei woensdag zich volledig te willen richten op de presentatie en weigert commentaar te geven op de vraag wie Galliano gaat vervangen.

De 50-jarige hoofdontwerper werd dinsdag door het Franse modehuis op staande voet ontslagen wegens het maken van antisemitische opmerkingen. Hij zou tegen een Joodse vrouw en haar Aziatische vriend gezegd hebben dat zij vergast moesten worden. Kort daarna dook ook een filmpje op waarin de ontwerper onder andere 'Ik hou van Hitler' zegt.

De ontwerper heeft veertien jaar bij het bekende modehuis gewerkt. Volgens de New York Times heeft hij zich door vrienden in de modewereld laten overtuigen zich te laten behandelen in een afkickcentrum. Waarschijnlijk zal Galliano inchecken in ‘The Meadows’, een centrum in Arizona waar ook Elton John en de modeontwerpster Donatella Versace patiënten zijn geweest.

Collega-ontwerper Patricia Field, die we kennen van de creaties in Sex and the City, neemt het op voor Galliano. In een interview met modekrant Women's Wear Daily zegt ze dat zijn gedrag slechts 'theater' en een 'klucht' is geweest. "Maar mensen in de modewereld herkennen dat niet", zegt Field, "opeens kennen ze hem niet meer."

Tussen april en juni dit jaar moet Galliano voor de rechtbank verschijnen voor zijn uitlatingen na klachten van inmiddels drie personen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker [puamelia]

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021