Excite

Moderne schoenen voor je kinderen

Kinderschoenen beginnen officieel al bij maat 16, maar deze maat hebben niet veel winkels. Vaak beginnen de schoenen bij maat 18 of maat 19. Deze maten zijn doorgaans voor kinderen tussen de acht en elf maanden. Kinderschoenmaten stoppen eigenlijk bij 35/36, voor kinderen van een jaar of tien. Maar speciale schoenwinkels kunnen ook kinderschoenen aanbieden tot maat 41 of maat 42.

Er zijn vele winkels die kinderschoenen verkopen. Er zijn aparte schoenwinkels alleen voor kinderen, maar ook gewone schoenwinkels hebben vaak een aparte kinderafdeling. Daar hebben ze ook meetapparaten, waar de schoenmaat van het kind precies opgemeten kan worden, zodat je kinderen goede schoenen krijgen.

Op internet zijn er ook vele webwinkels die kinderschoenen aanbieden. Van goedkope schoentjes tot echte merkschoenen. Het voordeel van schoenen kopen via internet is dat je voor kinderen met hele kleine of juist grote voeten ook leuke schoenen vinden kan. Gewone schoenwinkels hebben voor de weinig voorkomende maten vaak niet veel op voorraad. Aan schoenen kopen via internet zit ook een nadeel, als ze niet zouden passen, moet je ze weer terugsturen.

In de kinderschoenmode zie je dat er, vooral voor meisjes, steeds meer meegegaan wordt met de damesmode. Zo zijn er voor kleine kinderen bijvoorbeeld al All Stars of Uggs te koop. Maar er zijn tevens volop andere kinderschoenen. Er zijn ook enkele merken die speciaal alleen kinderschoenen maken, zoals bijvoorbeeld het merk Elefanten.

Afbeelding: Flickr, Richard Heaven

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020